Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co Tě nenaštve aneb naplněná kapacita přihlášek Běchovic

22. 9. 2014

Už ve škole jsme se učili o Běchovickém závodě. Tuto desítku netřeba představovat, snad každý běžec ví, že je to nejstarší závod na evropském kontinentu. Od roku 1897 se nevynechal jediný ročník a možná proto je tento běh snem téměř každého vytrvalce. Např. Honza Dolejš ho tradičně běhá každý rok kvůli dalšímu zářezu na pažbě. Troufám si říci, že takových je mnohonásobně víc a je to pro ně pocta.

Už třetím rokem si pohrávám s myšlenkou, že si zacválám s ostatními borci na tomto vyhlášeném podzimním závodě. Buď jsem si netroufla, nebo mě zaskočilo zranění atd...

Letos jsem se do toho vrhla po hlavě a přihlásila mě i Marťu už na začátku června. Takže jsme měli 4 měsíce na přípravu. Dozvěděla jsem se s podivem, že poprvé v historii je omezená kapacita přihlášek a to přesně na 2 tisíce závodníků.

Následně mi byla doručena zpráva, že naše přihlášky byly přijaty. Dále v e-mailu stálo, že je nutné zacálovat do 24.9.2014.

Bohužel nejsem nejsem tohoto zastáncem, přišla jsem podobným způsobem o dost, že jsem ukvapeně hradila předem, tudíž jsem čekala do "poslední chvíle", abych si byla jistá, že opravdu poběžím a že ono zlobivé koleno bude ok.

No a 21.9. mi bylo organizačním týmem sděleno, že jsou z důvodu překročení kapacity nuceni uzavřít akceptaci dalších přihlášek. Tzn., že nemám už posílat platbu, jelikož mi nemůžou přidělit startovní číslo.

Proč mi byl zaslán termín splatnosti, který byl následně změněn? Proč mě o tom nikdo neuvědomil? To si mohou pořadatelé dělat opravdu, co chtějí a chovat se k lidem nefér?

Chápu samozřejmě, že se řídí heslem, kdo dřív přijde, ten dřív mele, ale startovné bych samozřejmě uhradila ráda a ještě v termínu splatnosti, kterým mě obeznámili - to jsem avšak nestihla, nebyla mi dána příležitost. Kladu si otázky, o čem dnešní komerční závody jsou...Nechám úsudek na každým, ale já už vím, že příště můj zájem tímto směrem věnovat nebudu.

Takže, milí organizátoři, strčte si 118. a každý další ročník třeba za klobouk!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář