Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mácháč run fest 2014

Mácháč run fest 2014 – ultra trail 60 km a jeden splněný sen

17.5.2014

Ještě před měsícem bych nevěřila, že poběžím šedesátku. Po mém prvním maratonu v Unhošti jsem byla unavená, ale šťastná a po měsíci a půl stojím troufale na startu ultra. Na poslední chvíli si instaluji čip na botu a pak už vnímáme rozpravu pořadatele co se týče trati. Skládá se ze tří okruhů s převýšením 1800 m.

První okruh 10 km, druhý 25 km a následuje posledních 26 km. Trať prvního okruhu je pestrá, na třetím a sedmém km pokoříme „hrdlořezáky“ a do prostoru start – cíl, kde je mj. i občerstvovačka, se dostáváme v čase 1:00:24. Pár minut se zdržíme a vydáváme se na druhý okruh.  Nějakou dobu běžíme se závodníky, kteří startovali v 10:00 na 25 km trati. Ani zde nechybí super stoupáky, ale vše zvládáme dle plánu a jako záchytný bod si stanovuji občerstvovačku, na které se najím a vypiji 3 kelímky coly. Na 26. km mě trochu opouští vůle a svému pacemakerovi oznamuji, že třetí okruh již neběžím

Samozřejmě doběhneme a to v čase 2:43:17, dostáváme čaj, pomeranč, oplatku a vybíháme na poslední štaci. Překonávám krizi, rozbíhám se slušným tempem a začíná krápat. Za nedlouho jsme již úplně promočení a v lese si užíváme bahenních lázní. Připadá mi to ale jako hezký zážitek, který nás zocelí a makáme dál. Na poslední občerstvovací stanici potkáváme milého pána, oznamuje nám, že jsem druhá žena. První je Alenka Cermanová – loňská vítězka. Zapíjím trochu soli a upravuji si boty. Zbývá posledních 15 km. Ruce ztuhlé zimou se snažím prohřát rychlejším tempem. Nejdelší kilometry nás teprve čekají v hustém dešti.

Vše zvládáme a poslední 3 km ještě dokážu trochu zrychlit. Do cíle běžíme ruku v ruce v čase 6 hod 58 min. Jsem unavená, mám ztuhlé nohy a nedokáži do sebe vpravit ani sousto guláše. Vypiji dvě točené limonády a stále ještě mi nedochází, že jsem to dokázala.

Run fest je krásný závod a pořadatel je opravdu sympaťák, kterého zajímá zpětná vazba. Dokázal zorganizovat krásnou rodinnou akci. I když teprve druhý ročník, ale věřím, že příští rok se setkáme zas.

Autor: Slimča
Mácháč run fest 2014
dne: 17.5.2014
čas: 6:58:21 a 2.žena

 2014-05-17-15.58.36.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář